23 Aralık 2012 Pazar

Erkeklerin silahı Oksitosin Hormonu : AŞK, Bağlılık, Mutluluk Hormonu














İlişkilerde Önemli 4 madde Seda Diker anlatıyor: 



"Erkekler kadının birinci gün teslim olmasını istemiyor.Öyle bir kadın onlarda tat bırakmıyor.Hiç bir erkek birinci gün birlikte olduğu kadını hayatında uzun süreli tutmuyor."




Kadınlar ise birlikte oldukları erkeğe bağlanırlar.Çünkü oksitosin hormonu salgılarlar.Sağlıklı bir kadın çok eşli değildir.






Peki Nedir Oksitosin Hormonu?



Dokunma, sarılma, orgazm gibi fiziksel durumlarda üretilir.Kısaca AŞK hormonudur.Onun yanında olmayı, ona dokunmayı/dokunuşunu, sarılmayı/sarılışını, sevişmeyi sağlar.Aşkın izdüşümü gibidir.

Aşk kimyasal bir olay mıdır sorusunun cevabıdır.



Özellikle menstrüal döngünün ortalarında östrojen yükselmesine bağlı olarak, oksitosin üretimi de artar.Bu da kadınların daha fazla yakınlaşmaya ve sözel iletişime ihtiyaç duyması anlamına gelir.(Kadınların daha fazla konuşmasının ve dedikodu yapmasının sebebi olarak gösterilebilir :) )



Oksitosin bağlantı kurma arzusunu güçlendirdikçe ve bağlantı kurmak kadının kendini iyi hissetmesine yol açan bir zevk meydana getirir.



Kadınlarda etkisi daha fazla görülse de, erkeklerde de tek eşlilik, aileyi koruma gibi duyguları ortaya çıkarır. Sosyal yaşamda önem verilen aile ilişkileri de oksitosin salgılarının sonucudur.



Bilim adamlarına göre; cinsel ilişki arttıkça, oksitosin artar, oksitosin arttıkça da ilişki güçlenir. Cinsellik ve orgazm sırasında daha çok salgılanarak birlikte olunan kişiye bağlanma etkisi doğurur. Kadınlarda daha çok salgılandığından kadınlar, seviştikleri erkeğe daha çok bağlanırlar.



Eksikliği depresyon sebebidir. 



Bilimadamları bu hormonun tek eşli erkeklerin çekici kadınlara karşı daha iradeli davranmalarını ve eşlerine sadık kalmalarını sağladığını belirtmektedir.



Oksitosin Kilo Vermenizde Nasıl bir Rol Oynuyor?

NE KADAR OKSİTOSİN, O KADAR MUTLULUK

Evde krem yapalım mı? :  Çam Terebentin Yağı nasıl yapılır?

Oksitosin, Meditasyon, Maun Suresi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder