23 Aralık 2012 Pazar

Evde krem yapalım mı? : Çam Terebentin Yağı nasıl yapılır?

















Özellikle saç bakımında, saç dökülmesi ve kepek problemlerinde bel, boyun, bacak ağrıları, kemik ve eklem problemlerinde bu krem kullanılabilir.Pilates, yoga spor yapanlar eklem ağrıları yaşıyorlarsa kullanabilirler.



Ödemi ve Kireçlenmeyi Önleyen Sokrates Kremi  



Malzemeler: 



500 gr. çam iğneleri

250 gr. tereyağı

Güveç kabı

Alüminyum folyo



Yapılışı:



Güveç kabına çam iğnelerini koyup, üzerine doğal tereyağı ve üzerine tekrar çam iğneleri ve tereyağı ekleyip kat kat bir harç oluşturuyorsunuz.Bunun üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırında 50 ile 80 derecede 2 veya 3 saat bekletiyorsunuz.Kahve gibi fokurduyor.









sokrates kremi

Çıkan bu yağı tülbentle süzüp uygun bir kaba boşaltıyorsunuz.



Yağ Yakan Zayıflatan Şifalı Hurma Konservesi

Zayıflatan Papatyalı Boza



Çam terebentin yağının faydaları arasında ilk olarak saç bakımı gelir; bunun yanında, bel soğukluğu, solunum yolu problemleri, şeker, astım, romatizmal sorunlar, idrar yolu problemleri,bağışıklık sistemini güçlendirmesi,hemoroit tedavisi,saç dökülmesini kepek oluşumunu önlemek, gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir.



Kılcal damarları uyararak kan dolaşımını düzenlemektedir.. Adet söktürücü olarak da bilinen çam terebentin yağı, iştah açmak, süt arttırmak gibi etkilere de sahiptir.



Çam terebentin kullanımına gelince: 4 damla çam terebentin yağının, bir çay bardağı suyun içerisine atılması, ve bu karışımın günde üç sefer tüketilmesi gerekmektedir. Çam terebentin yağının faydalarından yararlanmak isteyenler, saç bakımı, cilt kuruması ve egzema tedavilerinde problemli bölgeye masaj uygulaması yapmalıdırlar.



Çam terebentin yağının faydaları arasında sinüzit tedavisinden de söz etmek gerekmektedir; sabah akşam burna bir ya da iki damla çam terebentin yağı damlatılmalidır.



Çam terebentin yağının saç bakımı için kullanımı şu şekildedir: defne uçucu yağı, çam terebentin esansı, portakal yağı, papatya yağı, mersin yağı, biberiye yağı… Bu yağların karıştırılması, ve saç diplerine yedirilmesi gerekmektedir. Belirli süre beklemenin ardından yıkanırsa, hem saçların cansızlığı, ve yağını önler; hem de sirke, ve bit oluşumuna karşı etkilidir. Bu uygulamanın haftada iki sefer gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bir diğer yöntem ise badem yağı, ceviz yağı, fındık yağı, ve susam yağını karıştırarak saça uygularlarsa, çam terebentin kullanımından etkin sonuç alacaklardır.



Saç dökülmesini önlemek için gerçekleştirilecekse, 200 gram şampuanın içerisine 25 damla damlatılan çam terebentin yağının saç dökülmesini önleyeceği belirtilmektedir. Bununla birlikte, çam terebentin kullanımının tek başına kullanılmaması gerektiğini yeniden belirterek, göz ile temas ettirilmemesi önerisinde de bulunmak isteriz…



Yağ Yakan Zayıflatan Şifalı Hurma Konservesi

Zayıflatan Papatyalı Boza

Erkeklerin silahı Oksitosin Hormonu : AŞK, Bağlılık, Mutluluk Hormonu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder