19 Eylül 2012 Çarşamba

Alzheimer'da pes ettiler















İlaç üreticileri alzheimer ilaçlarıyla ilgili araştırmaların  çok zor ve maliyetli olduğunu belirterek çalışmaların sona erdirileceğini açıkladı.



Firmalar ar-ge çalışmaları için büyük paralar yatırmalarına rağmen bugüne dek yapılan araştırmalarda hayal kırıklığı yaşadıklarını ve istedikleri sonuçları elde edemediklerini açıkladı. Hastalığın seyrini bile yavaşlatmayı başaramadıklarını belirten firmalar geçtiğimiz beş yılda, en az beş farklı tedavide istedikleri verimi alamadıklarını belirtti.



Alzheimer yalnızca İngiltere'de 500 bin kişiyi etkisi altına almış durumda, 300 bin kişi ise başka türde bunama yaşıyor. Amnezi, konuşma yeteneğini kaybetme, ani duygu durum değişikliği, ilgisizlik, ruhsal denge bozukluğu ve saldırganlık alzheimerın neden olduğu etkenler arasında.

Bilim Dünyası Medya Merkezi'nin sözcüsü Eric Karran bir basın toplantısı düzenleyerek; bir ilaç firmasında 300 bilim adamının nöro-bilim üzerinde çalıştığını belirtti. Karren ilaç firmalarının yol almak istediklerini ama hissedarların buna karşı çıktığını söylüyor. Karren; "Kapitalizm böyle bir şey. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Ancak toplumda buna büyük bir ihtiyaç var." dedi.  



Sebze Meyve Sevmeyenlere :)
















ev yapımı dondurma

Yaz buz yapımı çok kolay rondada çekiyoruz kalıba döküyoruz. Çubuklu dondurma kalıpları alıyoruz

ya da dondurma çubuklarını atmıyoruz.



Limonlu-pudra şekerli, erimiş çikolatalı-sütlü, karpuz-kivi- şeftali (kayısı), kavun-karpuzlu 

yada sadece karpuzlu hazırlayabilirsiniz.Benim önerim portakallı denemeniz.



Bach dinlemek acılara iyi geliyor



Amerikalı uzmanlar tarafından, 88 erkek hasta üzerinde biyopsi sırasında yapılan bir deneye göre, barok müziğin ustası Sebastian Bach'ın ezgileri, hastaların dikkatini dağıttı. Bu nedenle hastalar acılarını daha az hissetti.    





Barok müziğin ustası Johann Sebastian Bach'ın müziği sadece usta kulaklar için değil.Uzmanlara göre Bach'ın müzikleri sevilsin sevilmesin herkes için çok önemli çünkü müziği 'acılara çare' oluyor. Araştırmayı yapan Amerikalı uzmanlar müzikolog değil, birer tıp araştırmacısı.

Araştırma, 88 erkek denek üzerinde, prostat biyopsisi sırasında yapıldı. Denekler 3 gruba ayrıldı. Bir grup bach dinledi, diğer gruba dış sesleri engelleyen kulaklıklar verildi. 3'üncü gruba o kulaklık da takılmadı.



Müzik dinletilmeyen iki grubun, operasyon sonrası diyastolik kan basıncı yüksek kaldı. Bach dinleyen gruptaysa herhangi bir artış tespit edilmedi.



Uzmanlara göre, müzik hastanın dikkatini dağıttığı için acı duygusu azalıyor. Müzik dinleyen hastalar da, biyopsi sırasında acılarını daha az hissettiklerini söyleyerek uzmanları doğruluyor.