9 Şubat 2013 Cumartesi

Sağlık Bakanlığı'ndan "öksürük şurubu" alarmı




















Sağlık Bakanlığı, 'dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanılmaması gerektiğini açıkladı.





Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ)  resmi internet sitesinde 'dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümler ve ciddi rahatsızlıklar yaşandığı bilgilerinin yer aldığına dikkat çeken bakanlık, 81 ildeki tüm eczacılara 'çok acele' koduyla bir yazı gönderdi.

Yazıda 'dekstrometorfan' adlı etken madden yer alan yerli ya da ithal tüm ilaçların piyasadan geri çekilmesi gerektiği ifade edildi.



"Çok acele" koduyla yazı



Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı'ndan İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası, Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği, Türk Eczacılar Birliği, Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği, Ecza Depocuları Derneği, Gelişimci İlaç Firmaları Derneği ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği'ne 'çok acele' koduyla resmi bir yazı gönderdi.



İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Güven Artıran imzalı yazıda, Dünya Sağlık Örgütü'nün resmi internet sitesinde 'dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümlerle ve ciddi advers etkilerle sonuçlanan olayların yaşandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili yapılan araştırmaların sonucunda olaylara 'levometorfan ile kontamine dekstrometorfan' içeren öksürük şuruplarının kullanımının sebep olduğunun düşünüldüğü vurgulandı.



Dekstrometorfan adlı etken maddenin Konduskar Laboratories Private Limited, Kolhapur, Hindistan'da üretildiği, buradan ithal edilen dekstrametorfan adlı etken maddenin spesifikasyonlarına uygunluğunun kontrol edilmesi gerektiği konulu alarm yayınlandığı hatırlatıldı.



Adı geçen üretim yerinden Türkiye'ye dekstrometorfan adlı etken maddenin ithal edilip- edilmediğinin bildirilerek, ediliyor ise ithalatının durdurulması gerektiğinin altı çizilen yazıda şu ifadelere yer verildi:



"Adı geçen üretim yerinden ithal edilen söz konusu etken madde kullanılarak üretilen ürün olup- olmadığının ve/veya adı geçen üretim yerinde üretilmiş ürünlerinin ithal edilip edilmediğinin bildirilmesi ve varsa kullanılmamasının gerektiğinin, adı geçen üretim yerinde üretilmiş dekstrometorfan adlı etken madde yer alan yerli ya da ithal tüm müstahzarlarının ithalatının/üretiminin durdurularak, stoklarda bulunanlarının ülkemiz piyasasına verilmemesi ve piyasada mevcut tüm partilerinin, ilgili mevzuat doğrultusunda piyasadan geri çekilmesi ve kurumumuz ile irtibata geçilmesi gerekmektedir."



Dekstrometorfan içeren ilaçlar;



ACTIDEM (Şurup)

BENAFED (Şurup)

BENICAL (Şurup)

BENICAL COLD (Lak Tablet)

BRONKAR-A (Şurup)

DEFEKS (Şurup)

DEKSAN (Şurup)

DORFAN (Şurup)

METORFAN (Draje)

RHINOTUSSAL Mikropellet Kapsül

RHINOTUSSAL Süspansiyon

TAMOL COLD (Tablet)

TRİATÜS (Şurup)

TYLOL Cold (Şurup)

VICKS Medinait (Şurup)

VICKS Vapodry (Şurup)

WİNTUS (Draje)



6 Şubat 2013 Çarşamba

Yurt dışında kadınlar böyle kilo veriyor :)





















   








Doğal mineralli zayıflatan su web sitesinden sipariş verilebiliyor.







doğal mineralli zayıflatan su









Şeker Hamurundan Ayıcık Figürü Nasıl Yapılır ?























pasta süsü






Şeker Hamurundan Gül Figürü Nasıl Yapılır?

















Şeker Hamurundan Zambak Nasıl Yapılır ?

























4 Şubat 2013 Pazartesi

Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Kış İksiri























Malzemeler:  






* Taze zencefil 2 parmak ucu kadar


* 1 tutam maydanoz


* Tane karabiber


* 1 bardak sıcak su


* 1 dilim limon


* 1 bardak sıcak su


* 1 parça kabuk tarçın


* 1 çay kaşığı elma sirkesi


* 1 dilim elma





Hazırlanışı:







İki parmak ucu kadar zencefili, 1 tutam maydanozu ve tane karabiberleri bardağa koyuyoruz.Sonra 1 adet kabuk tarçın eklenir. 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleniyor. Elma sirkesi çok olmayacak bu unutulmamalı, elma sirkesi midenizi rahatsız ederse size dokunuyorsa koymayın.





Tüm malzemeleri 1 bardak sıcak suyun içine koyup üzeri kapalı olarak 5 dakika demleyip afiyetler içiyoruz.





Karabiberin metabolizmayı hızlandırıcı bir etkisi var. Elma bazik, limon ise asidik bir yapıya sahiptir. İkisi bir arada olunca tokluk hissini artırır. Maydanoz su atıcı ve tokluk hissi verir. Tarçın insülini dengeler. Elma sirkesi ise yağların parçalanmasında yardımcı olur.





Grip olduğunuz zaman küçük parça bir zencefili yıkadıktan sonra soymadan rendeleyip süzüldüğünde çok az bir suyu oluyor. Bu suyu bir seferde içerseniz çok iyi gelir. Önce boğazı yakıyor ama sonra iyi geliyor.





Zayıflamak isteyenlerin kış günlerinde demleyip içebilecekleri bu kış çayı tarifi Sağlıklı Beslenme Uzman ve Diyetisyen Taylan Kümeli tarafından Melek Programında verilmiştir.











Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Ayva Tatlısı




























Malzemeler:           





İki tatlı kaşığı light labne 


Bir orta boy ayva 


Tarçın 


İki tatlı kaşığı toz tatlandırıcı 


Yağlı Kağıt





Hazırlanışı:





Bir adet orta boy ayva temizlendikten sonra ikiye bölünecek ve tencereye alınarak, üstüne tarçın ve su eklenip pişirmeye bırakılacak. Kurumaması ve besin değerlerini korumak için yağlı kağıtla videodaki gibi sarmak da gayet akıllıca.Pişirme işlemi bittikten sonra üstüne labne peynir eklenecek ve düzenli olarak ayva tatlısı tüketilecek.














Şeker Hamuru Pasta Yapımı

























Süt Arttırıcı Çorba ve Yağ Yakan İksir Tarifi

















Hamileler İçin 10 Dakika Çalışma




Süt Arttırıcı Çorba Tarifi Diyetisyen Taylan Kümeli ve kızı Ezgi Uzmansel tarafından verilmiştir.Taylan Kümeli ve kızı Lezzetin İnanılmaz Hafifliği isimli bir kitap yazmışlar.





Taylan Kümeli


Emziren annelerin sütlerinin artması için hazırlanabilecek bu çorbanın içinde kereviz bulunuyor. Kereviz lifli bir gıdadır, içindeki minerallerden dolayı süt arttırıcı bir etkiye sahiptir.





Malzemeler:





250 gr. ıspanak


250 gr. lahana


1-2 adet pırasa


1 kereviz ve sapı


1 çorba kaşığı yeşil mercimek


1 çorba kaşığı buğday


1 çorba kaşığı kabuklu pirinç


Sarımsak


Kimyon ve karabiber





Hazırlanışı:





Kerevizi ince ince kesiyoruz.Lahanaları irice doğruyoruz.Tüm sebzeleri doğrayıp ekledikten sonra içinde 1 adet derisi alınmış baget tavuk eti ekliyoruz.Tavuk eti çorbaya yağ eklemediğimiz için lezzet katacaktır.Yeşil mercimek, aşurelik buğday ve kabuklu pirinci de ekliyoruz.Üzerine 8 bardak su eklenip pişirilir.





Düdüklü tencere tercih edilirse daha çabuk pişecek ve çorbamızın besin değeri de korunacaktır.





Çorbanızı blenderdan geçirip veya taneli yiyebilirsiniz.kimyon eklemeyi unutmayın.





Kuru fasulye,lahana,brokoli,brüksel lahanası,karnabahar gibi sebzeler gaz yapar.Kimyonun gaz giderici etkisini vardır mutlaka bu sebzelerle kullanın.






Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Kış İksiri 



Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Ayva Tatlısı