Hamileler İçin 10 Dakika Çalışma Süt Arttırıcı Çorba Tarifi Diyetisyen Taylan Kümeli ve kızı Ezgi Uzmansel tarafından verilmiştir.Taylan Kümeli ve kızı Lezzetin İnanılmaz Hafifliği isimli bir kitap yazmışlar. Emziren annelerin sütlerinin artması için hazırlanabilecek bu çorbanın içinde kereviz bulunuyor. Kereviz lifli bir gıdadır, içindeki minerallerden dolayı süt arttırıcı bir etkiye sahiptir. Malzemeler: 250 gr. ıspanak 250 gr. lahana 1-2 adet pırasa 1 kereviz ve sapı 1 çorba kaşığı yeşil mercimek 1 çorba kaşığı buğday 1 çorba kaşığı kabuklu pirinç Sarımsak Kimyon ve karabiber Hazırlanışı: Kerevizi ince ince kesiyoruz.Lahanaları irice doğruyoruz.Tüm sebzeleri doğrayıp ekledikten sonra içinde 1 adet derisi alınmış baget tavuk eti ekliyoruz.Tavuk eti çorbaya yağ eklemediğimiz için lezzet katacaktır.Yeşil mercimek, aşurelik buğday ve kabuklu pirinci de ekliyoruz.Üzerine 8 bardak su eklenip pişirilir. Düdüklü tencere tercih edilirse daha çabuk pişecek ve çorbamızın besin değeri de korunacaktır. Çorbanızı blenderdan geçirip veya taneli yiyebilirsiniz.kimyon eklemeyi unutmayın. Kuru fasulye,lahana,brokoli,brüksel lahanası,karnabahar gibi sebzeler gaz yapar.Kimyonun gaz giderici etkisini vardır mutlaka bu sebzelerle kullanın. Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Kış İksiri Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Ayva Tatlısı | |||
4 Şubat 2013 Pazartesi
Süt Arttırıcı Çorba ve Yağ Yakan İksir Tarifi
Etiketler:
emziren anneler,
gaz giderici,
hamile,
hamilelik dönemi,
kereviz anne sütü,
Melek,
süt arttırıcı,
süt yapan çorba,
Taylan Kümeli,
yağ yakan iksir,
yağ yakıcı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder