4 Şubat 2013 Pazartesi

Süt Arttırıcı Çorba ve Yağ Yakan İksir Tarifi

















Hamileler İçin 10 Dakika Çalışma




Süt Arttırıcı Çorba Tarifi Diyetisyen Taylan Kümeli ve kızı Ezgi Uzmansel tarafından verilmiştir.Taylan Kümeli ve kızı Lezzetin İnanılmaz Hafifliği isimli bir kitap yazmışlar.





Taylan Kümeli


Emziren annelerin sütlerinin artması için hazırlanabilecek bu çorbanın içinde kereviz bulunuyor. Kereviz lifli bir gıdadır, içindeki minerallerden dolayı süt arttırıcı bir etkiye sahiptir.





Malzemeler:





250 gr. ıspanak


250 gr. lahana


1-2 adet pırasa


1 kereviz ve sapı


1 çorba kaşığı yeşil mercimek


1 çorba kaşığı buğday


1 çorba kaşığı kabuklu pirinç


Sarımsak


Kimyon ve karabiber





Hazırlanışı:





Kerevizi ince ince kesiyoruz.Lahanaları irice doğruyoruz.Tüm sebzeleri doğrayıp ekledikten sonra içinde 1 adet derisi alınmış baget tavuk eti ekliyoruz.Tavuk eti çorbaya yağ eklemediğimiz için lezzet katacaktır.Yeşil mercimek, aşurelik buğday ve kabuklu pirinci de ekliyoruz.Üzerine 8 bardak su eklenip pişirilir.





Düdüklü tencere tercih edilirse daha çabuk pişecek ve çorbamızın besin değeri de korunacaktır.





Çorbanızı blenderdan geçirip veya taneli yiyebilirsiniz.kimyon eklemeyi unutmayın.





Kuru fasulye,lahana,brokoli,brüksel lahanası,karnabahar gibi sebzeler gaz yapar.Kimyonun gaz giderici etkisini vardır mutlaka bu sebzelerle kullanın.






Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Kış İksiri 



Taylan Kümeli 'nin Zayıflatan Ayva Tatlısı











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder