14 Ocak 2013 Pazartesi

Kremalı Milföy Sarma













Malzemeler  (15 adet için)         

3 yaprak milföy hamuru (çift kare)



Kreması için;

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı mısır nişastası

1 su bardağı süt

Arzu edilen miktarda şeker

1 paket vanilya



Yapılışı:



Krema önceden hazırlanıp soğumaya bırakılır.Milföyler ince şerit halinde kesilerek 1 cm çapındaki metal ruloya ya da benim gibi kaşık-çatal takımına sarılır.



200 c ısıtılmış fırında pişirilen ve soğuyan milföylerin içine pasta şırıngasıyla krema doldurulur.

Açık kalan 2 ağız kısmına küp şeklinde kesilmiş muz yerleştirilerek antepfıstığına batırılır.








Yumuşayan milföy yaprakları boyuna 5 şerit halinde kesilir.







































Kaşık-çatal takımına sarabilirsiniz.(çok kolay çıkıyor 2 çift kullanın ve yağlayın)


Ya da daha zahmetsiz bir yöntem kalıp kullanabilirsiniz.





Önceden hazırlanan krema, pasta şırıngasıyla milföylerin içine sıkılır.








































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder