Malzemeler (15 adet için)
3 yaprak milföy hamuru (çift kare)
Kreması için;
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı süt
Arzu edilen miktarda şeker
1 paket vanilya
Yapılışı:
Krema önceden hazırlanıp soğumaya bırakılır.Milföyler ince şerit halinde kesilerek 1 cm çapındaki metal ruloya ya da benim gibi kaşık-çatal takımına sarılır.
200 c ısıtılmış fırında pişirilen ve soğuyan milföylerin içine pasta şırıngasıyla krema doldurulur.
Açık kalan 2 ağız kısmına küp şeklinde kesilmiş muz yerleştirilerek antepfıstığına batırılır.
Yumuşayan milföy yaprakları boyuna 5 şerit halinde kesilir.
Kaşık-çatal takımına sarabilirsiniz.(çok kolay çıkıyor 2 çift kullanın ve yağlayın)
Ya da daha zahmetsiz bir yöntem kalıp kullanabilirsiniz.
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder