25 Kasım 2012 Pazar

Ev yapımı limonata yapalım mı?




Gerekli malzeme:




8 limon


2 su bardağı toz şeker


1-2 su bardağı soğuk su


Buz


Nane yaprağı




Yapılışı:




Limonları yıkayıp sularını süzdükten sonra kabuklarını geniş bir kaba rendeleyin. 6 tane limonu küp şeklinde doğrayıp rendelenmiş limon kabuklarına ilave edin.



Toz şekeri ekleyip elinizle iyice ovarak limonların suyunun çıkmasını sağlayın. Kalan iki limonun suyunu sıkıp ilave edin.









 






Limon kabukları ile limon parçalarını tel süzgeçten geçirip süzün. 




Soğuk suyu ekleyip karıştırın. Üzerini kapatarak 1-2 saat buzdolabında bekletin. Sürahiye alıp isteğe göre, dilimlenmiş limon, nane yaprağı ve buz ile servis yapın.





ÖNERİLER



1- Eğer limonatanıza farklı aromalar katıp denemek istiyorsanız limon rendelerini eklediğiniz şerbete 2-3 karanfil ekleyebilirsiniz.

2- Bir başka alternatif ise daha ferah olmasını sağlar. Eğer içine 1 çay kaşığı dolusu toz zencefil eklerseniz ferah bir limonatanız olur.

3-Limonataya nane, fesleğen, zencefil ve ıhlamur çok yakışır.Mevsim meyveleri, portakal, elma, armut, kivi özellikle çilekli tatları da deneyebilirsiniz.Çilek püresi hazırlayıp limonatanıza ekleyebilirsiniz..500 gram şekere 1.5 kg çilek eklemeniz gerekir yani oranı 1/3 olarak ayarlayın.

4-Naneyi bekletmeyin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder