21 Kasım 2012 Çarşamba

Mandalinadan nasıl mum yapılır?















Mandalina portakal kabuklarını soba üzerinde çevirip kokusuyla mest olan nesildenseniz eğer bu mumun kokusu size tanıdık gelecek :)  



Şimdi eviniz için çok tatlı bir mum yapacağız. Bu mum yanarken hem çok hoş koku dağıtacak, hem de evinize ya da masanızın üzerine harika bir hava katacak.



Hazırsanız başlayalım!



Malzemelerimiz :



Kabuğu kalın bir mandalina, kibrit ya da çakmak ve zeytinyağı ya da ayçiçek yağı.








Mandalinanın saplı kısmı olmayan yeri, yani alt kısmını aynı fotoğrafta gördüğünüz şekilde çizin.









Çizdiğiniz kısımları çok dikkatlice koparın.









Kaşık yardımıyla çok dikkatli bir şekilde, mandalina kabuğuna zarar vermeden çıkarın. Mandalinanın kabuğa bağlandığı ipi sakın kesmeyin!










Şimdi o ipi iyice dışarı çıkarın. Dikkat edin kopmasın!










Şimdi içine yağı dökün. Unutmayın o ip dışarıda kalacak. Fakat o ipide parmağınız yardımıyla yağlayın. Yoksa yanabilir. Ayrıca hemen yanmayacaktır. Bir süre ateşte tutmalısınız o ipi.












İşte mükemmel ve doğal mandalina kokulu mumunuz hazır!











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder