26 Kasım 2012 Pazartesi

Naneli ve Fesleğenli Limonata

Naneli ve fesleğenli limonata yapımı için oldukça basit bir şurup hazırlamanız yeterli. Bu şurubu hazırlamamızın sebebi nane ve fesleğenin aromasının hazırladığımız limonataya geçmesini saklamak.











Malzemeler:





1,5 su bardağı limon suyu


2 su bardağı su





Fesleğen ve Nane Şurubu için: 





1 su bardağı toz şeker


2 su bardağı su


10-15 sap taze fesleğen 


10-15 sap taze nane





Yapılışı:





1- 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su ve taze otları tencereye alın. Su kaynayıp şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın.


2- Kaynayan şurubu ocaktan alın, soğuyuncaya kadar bekleyin ve otları süzün.


3- Limon suyunu sürahiye alın, üzerine suyu ve süzdüğünüz şurubu ekleyerek servis yapın.






















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder