30 Ağustos 2012 Perşembe

Güzellik Yalanları

Konu güzellik olunca her kafadan bir ses çıkıyor ama bildiklerinizin ne kadarı doğru, en kadarı yanlış? Her duyduğunuza inanmayın!





Saçları günde 100 kere fırçalamak, onları daha sağlıklı ve parlak yapar!

  

Yanlış!



Saçlar, düzenli tarandıklarında daha sağlıklı olacaklar diye bir kural söz konusu olmadığı gibi, düşük kaliteli fırçalar saç uçlarının kırılmasına neden olabilir. Bu yüzden saçlarınızı gün içinde gereksiz yere çok fazla taramayın.



Öneri: Fırçalama esnasında saç derinize parmak uçlarınızla hafif bir masaj yaparsanız, kan dolaşımınız hızlanır ve saçlarınız daha çok beslenir.







Karbonat dişleri beyazlatır!  



Doğru!          



Evet, karbonat sadece harika kekler yapmakta kullanılmaz, aynı zamanda ışıltılı bir gülümseme de sağlar. Çünkü karbonat, diş üzerindeki renk değişikliğini ve diş tortusunu ortadan kaldırır. Bunun için diş fırçasına biraz karbonat serpip dişlerinizi kısa bir süre fırçalayın ve ardından ağzınızı hemen çalkalayın.



Dikkat: Dişleri karbonat ile sık aralıklarla fırçalamak, diş minesini incelteceğinden, bu işlemi haftada bir yapmak uygun olabilir.





Çay, göz şişkinliklerini hemen indirir! 





Doğru!              



Yorgun gözler için rahatlatıcı bir çay tedavisi gerçekten de kendinizi harika hissetmenize yardımcı olur. Çünkü çayın dinlendirici ve şişkinlik giderici bir etkisi vardır.



Uygulama: İki demlik çay poşetinin üzerine sıcak su dökün, kısaca demlenmesini bekleyin ve soğuduktan sonra beşdakikalığına gözlerinizin üzerine koyun. Gözlerinizdeki şişkinliğin hemen indiğini görebilirsiniz.











Vücudumuzdaki tüylerin jiletle alınması, onların daha gür çıkmalarına neden olur! 





Yanlış!              



Bu durum ne vücuttaki tüylerimiz ne de saçlarımız için geçerli olmayan bir masal. Kimi zaman tıraşlanmış tüyler çıkarken ele daha gür gibi gelir ama bunun nedeni, jiletle alınmış tüylerin uçlarının, jiletle kesilmemiş tüylerdeki gibi sivri değil, kesik olmasıdır. Bir süre uzadıktan sonra bu sertlik de ortadan kalkar.



Öneri: Tüylerinizi jiletle aldıktan sonra, o bölgeye nemlendirici bir krem sürerseniz, cildinizin kurumasını ve kaşınmasını önleyebilirsiniz.





Limon suyu saçların rengini açar! 





Doğru!               



Evet; sarı saçlarınızın rengini, limon ve güneş ışınlarıyla daha da sarartabilirsiniz. Biraz su karıştırdığınız limon suyunu saçınıza sürüp güneşe oturursanız saçlarınızın rengi kısa sürede açılır. Çünkü limon suyu saçın üst katmanını ayırır, güneş ışınları da saçın iç kısmına girip buradaki renk hücrelerini değiştirir. Böylece, saçlarınız daha da sararır.



Dikkat: Bu işlemi fazla sık yapmamalısınız. Çünkü limonun içindeki asit, saçınızın saçaklı ve mat görünmesine neden olabilir. Ancak bu işlem sadece doğal sarışınlarda işe yarar.



Papatya Suyu ile Saç Rengini Açma



Limon Suyu ve Papatya Çayı ile Saç Rengini Açma



Diş macunu uçuk ve sivilcelere iyi gelir! 





Yanlış!              


Kimi zaman küçük bir parça diş macununun sivilceyi, hatta uçuğu bile iyileştirdiği söylenir. Bu beyaz macunun kurutucu özelliği olmasına rağmen içerdiği “flüorid” madde, cildi tahriş edebilir hatta enfeksiyonlara bile neden olabilir.



Önemli: Uçuk ve sivilceler için geliştirilmiş özel ürünleri tercih etmelisiniz.





Selülite karşı kahve için! 





Doğru! Ama Dikkat!        



Kahve, iki tarafı keskin bir bıçağa benzer: Bu hoş içecekten fazla içtiğiniz takdirde cildinizin portakal kabuğu görünümünü arttırabilirsiniz. Öte yandan birçok anti- selülit kreminin bileşenlerinden biri olan kahve, zehirli maddeleri vücudumuzun problemli alanlarından atar ve böylelikle bu can sıkıcı görünümden de kurtulmamızı sağlar.



Dikkat: Uzmanlar, günde 2 fincan kahveden fazlasının selülite neden olabileceğini söylüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder