Dondurmalı Güllaç Pastası |
Malzemeler:
2 güllaç yaprağı
1 su bardağı şekerli süt karışımı
2 top dondurma
Hazırlanışı:
Güllacın şekerli sütünü hazırlarken, 1 litre süte 1 su bardağı toz şeker kullanıyoruz. İşte bu karışımın bir bardağını alıyoruz.
Güllaca dökülecek şekerli sütün, kaynar olmaması gerekiyor; yoksa güllaç hamur oluyor. Soğuk olursa da güllaç sütü çekmiyor. Dolayısıyla, şekerli süt karışımının elinizi yakmayacak sıcaklıkta olması gerekli.
Bir tabakta ufak parçalar halinde kırdığınız güllaç yapraklarını, süt ile ıslatın. 10 dakika kadar sütte bekleyip, biraz yumuşasın. Ardından çok ufak olmayan bir çorba kasesine, ıslanmış güllaç yapraklarının üçte ikisini kaseyi kaplayacak şekilde dizin. Arasına dondurmayı koyun ve üstünü geri kalan yapraklarla kapatın. Kaseyi hemen derin dondurucuya kaldırın. Yemeden 10-15 dakika önce buzluktan çıkarıp, tabağa ters çevirin. Üzerini çilekli, çikolatalı sosla süsleyebileceğiniz gibi, toz fıstık, fındık veya hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz.
Annemin Güllacı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder