2 Ağustos 2012 Perşembe

Sağlıklı Bir Ramazan İçin Spor


ramazan spor

Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmek üzerine pek çok şey söyleniyor ve yazılıyor, hatta bu konu hakkında birçok televizyon programı da yapılıyor. Peki en az beslenme kadar önemli bir konuyu göz ardı etmiyor muyuz? Spor! Sağlıklı bir yaşamın temel ilkelerinden biri de, en az beslenme kadar önem teşkil eden spor olduğuna göre, neden Ramazanda Spor konusunda çok fazla bilgi sahibi değiliz?



Ramazanda Sağlık köşemizde bu hafta bu konu üzerinde durmak istiyoruz. Ramazan ayında doğru beslenebilir ve doğru şekilde spor yaparsanız, birçoklarının tersine bu ayı eskisinden çok daha sağlıklı olarak tamamlayabilirsiniz.



Uzmanların önerilerinin başında, oruç tutan kişiler için Ramazan ayında hafif sporların yapılması geliyor. Hafif sporların başında ise, herkesin istediği zaman rahatlıkla yapabileceği Yürüyüş geliyor. İftar saatlerine göre yürüyüş saatlerinizi rahatça ayarlayabilir, hatta aç karnına spor yapma ya da spordan sonra susuz kalma gibi risklerden de uzaklaşmış olursunuz. Uzmanların önerisi en başta 20 dakikalık bir yürüyüş. Ay sonunda bunun 60 dakikaya çıktığını kendi kendinize keşfetmiş olacaksınız zaten. Tercihiniz Yürüyüş değilse bile kesinlikle aşırı terlemenize neden olacak, mineral ve su kaybını arttıracak sporlardan uzak durmalısınız. Yürüyüşe alternatif olarak önerilen spor dalları arasında Yüzme ve Bisiklet de yer alıyor. Futbol, basketbol, koşu gibi ağır sporlardan ise kesinlikle bu listenin dışında.



İftar sofrasından kalkar kalmaz nasıl spor yapacağız, o kadar yemeğin ağırlığı üzerine diye düşünüyorsanız zaten hatayı çok daha başta yapmışsınız demektir. Beslenme ve spor önerilerini sağlıklı bir biçimde bir arada yapabilmek istiyorsanız öneriler çok basit ve net: İftarda hafif, sindirimi kolay yiyecekler tüketin. Hafif gıdalarla orucunuzu açtıktan ve birkaç bardak su içtikten bir saat sonra 30 dakikalık bir yürüyüş yapın ve iştahınızı spordan bir saat sonra yiyeceğiniz ana yemeğe saklayın. Gördüğünüz üzere sağlıklı bir Ramazan geçirmek hiç de gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder