Güllaç |
Annemin Güllacı
Malzemeler:
10 adet güllaç yaprağı
2 litre süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı ceviz içi
Süslemek için:
Nar taneleri ya da vişne
File badem
File şam fıstığı
Kiraz şekerlemesi
Hazırlanışı:
Süt ve şekeri ısıtın vanilini ekleyip ılıtın.(Süt çok sıcak olursa güllacınız hamur gibi olur ve rengi beyaz olmaz esmer bir renk alır)
Bir tepsiye ilk önce bir kepçe
Bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.Cevizleri ekleyin.Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.
Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) 10-15 dk kadar sonra tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.
Servisten önce üzerini nar taneleri, ceviz, badem veya antep fıstığı ile süsleyin.
Dondurmalı Güllaç Pastası
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder