31 Temmuz 2012 Salı

Annemin Güllacı

Uzmanlar içerdiği protein, B ve E vitaminleri nedeniyle güllacın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini, bu vitaminlerin sakinleştirici ve stresi azaltıcı etkileri olduğunu, oruçtan ötürü düşen kan şekerinin normal seviyesine gelmesine yardımcı olduğunu ifade ediyor.Osmanlı sultanlarının sofralarından eksik etmediği güllacın 200 gramında yaklaşık 300 kalori bulunuyor.








güllaç
Güllaç




Annemin Güllacı



Malzemeler:                




10 adet güllaç yaprağı


2 litre süt


2 su bardağı toz şeker

1 paket şekerli vanilin 


1 su bardağı ceviz içi







Süslemek için:





Nar taneleri ya da vişne 

File badem

File şam fıstığı

Kiraz şekerlemesi 



Hazırlanışı:



Süt ve şekeri ısıtın vanilini ekleyip ılıtın.(Süt çok sıcak olursa güllacınız hamur gibi olur ve rengi beyaz olmaz esmer bir renk alır)

Bir tepsiye ilk önce bir kepçe sütten dökün.Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin.Üzerine iki kepçe ılınmış sütten gezdirin.Diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin.

Bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın.Cevizleri ekleyin.Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın.

Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (Süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) 10-15 dk kadar sonra tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin. 



Servisten önce üzerini nar taneleri, ceviz, badem  veya antep fıstığı ile süsleyin.



Dondurmalı Güllaç Pastası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder