27 Temmuz 2012 Cuma

Ahududulu Kurabiye




Ahududulu Kurabiye
Ahududulu Kurabiye

Bal, tarçın, ahududunun nefis lezzetleri; çıtır kurabiyede buluşuyor. Gün davetlerinizde hem göze hem damağa uygun kurabiye ikram etmek istiyorsanız; ahududulu kurabiyeyi deneyebilirsiniz.      



Malzemeler:            



Hamuru için:



1 adet yumurta

3 yemek kaşığı tereyağı (ev yapımı)

Yarım su bardağı toz şeker

Yarım su bardağı süzme bal

2,5 su bardağı un



Üzeri için:



1 adet yumurta akı

Yarım çay bardağı toz şeker

2 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı ahududu

1 yemek kaşığı Pudra şekeri



Hazırlanışı:



Hamuru için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.

Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru folyoya sarıp buzdolabında 15 dakika bekletin.

Sürenin sonunda dolaptan çıkarın.

Merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın.

Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla keserek yuvarlaklar çıkarın.

Fırın tepsisine yağlı kâğıt serip kurabiyeleri dizin.

Yumurta akını fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün.

Toz şeker ve tarçını karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.

Üzerlerine ahududu yerleştirip pudra şekeri serpip servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder