29 Temmuz 2012 Pazar

Kabak kabuğundan yemek olur mu demeyin




Kaşkarikas
Kaşkarikas

Mutfağımızın artık adı bile unutulmuş olan zeytinyağlı lezzetlerinden biri Kaşkarikas.



Aslında yapımı son derece kolay olan ve son derece sağlıklı olduğunu bildiğimiz Kaşkarikas’ı bu Ramazan kendi mutfağınızda deneyebilirsiniz.



Kabak kabuklarını 1.5cm genişliğinde soyun ve ince uzun, 3-4 cm’lik parçalara bölün. Ardından bu kabukları; salça, domates, dereotu, limon suyu, tuz, şeker ve zeytinyağı karışımının yer aldığı tencereye ilave edin ve kısık ateşte pişirin.



Ağustos ayı sıcaklarında geçireceğimiz bu Ramazanda Kaşkarikas’ın vazgeçemeyeceğiniz lezzetler listesine gireceğine eminiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder