28 Temmuz 2012 Cumartesi

Kuzu Külbastı Tarifi

Döküm ya da yağsız tavada, dumansız ızgara ya da mangalda pişirip ikram edebileceğiniz kuzu külbastı tarifi; yüksek oranda protein içeriyor.






Kuzu Külbastı
Kuzu Külbastı

Malzemeler:           



500 gram kuzu külbastı

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 adet kuru soğan

Damak tadınıza göre tuz



Hazırlanışı:



Soğan ve sarımsakların kabuğunu soyup rendeleyin.

Külbastı etlerini; rendelenmiş soğan, sarımsak ve zeytinyağıyla harmanlayın.

Buzdolabında 30 dakika bekletip etin sosu çekmesini sağlayın.

Pişirmeden 5 dakika önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.

Izgara ya da tavada; orta ateşte etlerin her iki tarafını da pişirin.

Közlenmiş domates ve biberle servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder