Ev Yapımı Tereyağı |
Hem kahvaltılarınızda afiyetle yiyebileceğiniz hem de kek ve kurabiyelerde kullanabileceğiniz ev yapımı tereyağı tarifi
Malzemeler:
1 kutu süt kreması
Buzlu su
Mikser
Hazırlanışı:
Süt kremasını derin bir kaba alın.
Mikserle yaklaşık 15 dakika çırpın.
Tereyağı parçaları üste çıktığında süzgece alın.
Tere yağın suyunu iyice süzün.
Tereyağına istediğiniz şekli verip buzlu suya koyun.
Buzlu su dolu kabı buzluğa kaldırın.
15 dakika bekletin.
Sürenin sonunda tereyağını suyun içinde çıkarın.
Havlu kâğıtla tereyağındaki suyu alın.
Bekletmeden servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder