27 Temmuz 2012 Cuma

Gazozlu Tatlı




Gazozlu Tatlı
Gazozlu Tatlı

Malzemeler:             



1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

1 paket yaş maya

1 şişe sade gazoz

4 su bardağı un



Şerbeti için:



1 kg toz şeker

1 kg su

Yarım limonun suyu



Hazırlanışı:



Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kaba alıp iyice yoğurun.

Hamurun üzerine nemli bez örtüp mayalanması için yaklaşık 30 dakika bekletin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıp karıştırın.

Orta dereceli ateşte iki taşım kaynatın.

Şerbeti ılınması için oda sıcaklığında bekletin.

Tatlının üzerine dökün.

Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.



Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder