27 Temmuz 2012 Cuma

Çikolatalı Islak Kek




Çikolatalı Islak Kek
Çikolatalı Islak Kek

Malzemeler:                



Kek Hamuru için:



4 adet yumurta

2 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

4 yemek kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

100 gram sütlü çikolata

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya



Üzeri için:



1 çay bardağı damla çikolata



Hazırlanışı:





Derin bir kaba yumurta ve toz şekeri alıp iyice çırpın.

Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin.

Karışımdan 1 su bardağı ayırın.

Sütlü çikolatayı incecik rendeleyin.

Kapta kalan karşıma; rendelenmiş çikolata, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve vanilyayı ekleyin.

Kaşıkla iyice karıştırıp hamuru yağlanmış kek kalıplarına pay edin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişen kekleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.

Kekler ılındığında; ayırdığınız kakaolu karışımı üzerinde gezdirin.

Damla çikolata serperek servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder