28 Temmuz 2012 Cumartesi

Sebzeli Dil Balığı

Fosfor ve protein kaynağı olan dil balığı; kılçıksızdır ve hem pişirmesi hem yemesi çok keyiflidir.

Fosforun açığa çıkması için balık yedikten sonra tatlı özellikle helva yemeyi unutmayın.






Sebzeli Dil Balığı
Sebzeli Dil Balığı

Malzemeler:     



4 adet dil balığı fileto

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet sarı dolmalık biber

1 adet yeşil dolmalık biber

1 adet tatlı kırmızı biber

1 adet limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Yarım su bardağı su



Hazırlanışı:



Biberleri yıkayıp jülyen şekilde doğrayın.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın ve biberleri ekleyin.

Biberleri hafif pişene kadar soteleyin.

Limon suyu, tuz, karabiber ve yarım su bardağı suyu karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayıp dil balıklarını yan yana dizin.

Üzerine kavrulmuş biberler ve limon suyu karışımlı suyu ekleyin.

Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder