27 Temmuz 2012 Cuma

Pırasa Çorbası




Pırasa Çorbası
Pırasa Çorbası

Soğukların yüzünü gösterdiği günlerde hastalıklardan korunmak için lezzetli bir çorbaya ne dersiniz? Patatesli, kremalı, pırasa çorbası tarifi 



Malzemeler:                 



2 adet pırasa

3 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı krema

1 litre tavuk suyu

Damak tadınıza göre tuz ve karabiber



Hazırlanışı:



Pırasaları küçük küçük doğrayın.

Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Çorba tenceresine tere yağını alıp eritin.

Patates ve pırasayı tencereye alıp yaklaşık 5 dakika kavurun.

Tavuk suyunu tencereye ilave edip, sebzeler yumuşayana kadar kaynatın.

Sebzeler piştiğinde çorbayı ocaktan indirin.

Çorbayı el blendırından geçirip pürüzsüz bir kıvam elde edin.

Tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp krema, tuz ve karabiberi ekleyin.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Çıtır çıtır ekmeklerle birlikte servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder