28 Temmuz 2012 Cumartesi

Cevizli Köfte Tarifi

Davet sofralarınızı lezzetlendiricek cevizli köfte tarifi ! Patates püresi, pirinç pilavı ya da bulgur pilavıyla birlikte ikram edebilirsiniz.






Cevizli Köfte
Cevizli Köfte

Malzemeler:               



Köfte Hamuru için:



250 gram kıyma

1 adet küçük boy kuru soğan (küp doğranmış)

1 yemek kaşığı salça

3 dilim bayat ekmek

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

1 tatlı kaşığı tuz



Sosu için:



2 adet domates

1 yemek kaşığı salça

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kuru nane

Yarım çay bardağı su



Hazırlanışı:



Ekmekleri su dolu kâsenin içine koyup 1-2 dakika bekletip ekmekleri alın ve suyunu iyice sıkın.

Derin bir kaba; kıyma, salça, ekmek, yumurta, ceviz içi, maydanoz, zeytinyağı ve tuzu alın.

Tüm malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun.

Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzun içinde yuvarlak şekil verin.

Tüm köfte hamuru bitene kadar işlemi tekrarlayın ve köfteleri düz bir tabağa dizin.

Köfteleri buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.

Köftenin sosunu hazırlamak için gerekli malzemeleri mutfak robotuna alın.

Yüksek devirde yaklaşık 4 dakika, pürüzsüz kıvama gelene kadar çekin.

Sosu tavaya alıp orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Köfteleri dolaptan çıkarıp hafif yağlanmış kızgın tavada önlü arkalı kızartın.

Servis tabağına alıp üzerine domatesli sosu döküp sıcak servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder