28 Temmuz 2012 Cumartesi

Çıtır Tavuk Kızartması




Çıtır Tavuk Kızartması
Çıtır Tavuk Kızartması

Malzemeler:          



5 parça tavuk but

1 adet yumurta

1,5 su bardağı mısır gevreği

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ



Hazırlanışı:



Tavuk butlarını temizleyip yıkadıktan sonra kurulayın.

Yayvan bir kaba yumurtayı kırıp karıştırın.

Düz bir tabağa mısır gevreğini alın.

Kızartma tenceresine yağı alıp kızdırın.

Tavuk butlarını önce yumurtaya sonra mısır gevreğine bulayın.

Kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Fazla yağını çekmesi için kızaran tavukları havlu kâğıt üzerine alın.

Ketçap, hardal ve patates kızartmasıyla servis yapabilirsiniz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder