28 Temmuz 2012 Cumartesi

Biberiyeli Tavuk But

Mevsimindeyken doğanın sunduğu mucize bitkilerle yemekler hazırlamalı, hem kendinize hem sevdiklerinize sağlık sunmalısınız. Lezzetli ve sağlık önerilerimizden biri ise biberiyeli tavuk but!






Biberiyeli Tavuk But
Biberiyeli Tavuk But

Malzemeler:             



4 adet tavuk but

4 dal taze biberiye

2 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım limonun suyu

Fırın poşeti



Hazırlanışı:



Yayvan bir kabın içerisinde; limon suyu, domates salçası, tuz, karabiber ve sıvı yağı karıştırın.

Tavuk butlarını karışıma bulayıp fırın poşetine dizin.

Biberiyeleri yıkayıp fırın poşetine ilave edip poşetin ağzını bağlayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder