28 Temmuz 2012 Cumartesi

Peynirli Kereviz Püresi




Peynirli Kereviz Püresi
Peynirli Kereviz Püresi

Malzemeler:               



1 adet büyük boy kereviz

2 kalın dilim kaşar peyniri

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı:



Kerevizin kabuğunu soyup orta büyüklükte doğrayın.

Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Orta dereceli ateşte, kerevizler yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan kerevizleri süzüp mutfak robotuna aktarın.

Kaşar peyniri küçük küçük doğrayıp robota alın.

Tereyağı, karabiber ve tuzu kerevize ilave edin.

Pürüzsüz kıvam elde edinceye kadar çekin.

Kâselere pay edip sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder