28 Temmuz 2012 Cumartesi

Lezzeti unutulmuş bir şerbet




Demirhindi Şerbeti
Demirhindi Şerbeti

Osmanlı mutfağının en önemli özelliklerinden birinin şerbetler olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bu şerbetlerden birinin, Demirhindi’nin ne kadar özel olduğunu biliyor muyuz?



Her ne kadar Osmanlı mutfağı portakal şerbeti, turunç, şeftali, kayısı, erik, badem şerbeti, kavun çekirdeği şerbeti, gül, menekşe, yasemin, nar, kızılcık, çilek, koruk, keçiboynuzu şerbetleriyle dolu olsa da, Demirhindi’nin yeri hep ayrı olmuştur.



Aslında bir Afrika bitkisi olan Demirhindi mayhoş tadıyla meşhurdur. Asya mutfağında çeşitli yemeklerde de kullanılan Demirhindi Osmanlı mutfağına girer girmez popüler olmuş ve Ramazan ayının da vazgeçilmez şerbetlerinden birine dönüşmüştür. Son yıllarda yeniden popülerleşen Demirhindi şerbetini Ramazan ayı boyunca Osmanlı mutfağı yemekleri servis eden bazı restoranlarda tadabilmeniz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder