29 Temmuz 2012 Pazar

Safranbolu mutfağından gizli bir lezzet




Koruk Üzümü
Koruk Üzümü

Koruklu Bamya karşılaşma şansınız çok az da olsa hala Safranbolu yöresinde tadabileceğiniz lezzetlerden biri.



Bu yemeğe tüm özelliğini kazandıran şey ise, adı üzerinde; koruk!



Koruklu Bamya bildiğiniz etli bamya yemeği gibi pişiriliyor. Ancak etli bamyadan en büyük farkı, haşlanmış koruk üzümü suyunun, yemeğin pişme sürecinin sonuna doğru tencereye ekleniyor olması.



Bamyaya son derece farklı, mayhoş bir lezzet katan Koruklu Bamba’yı, yolunuz Safranbolu’dan geçerse tüm yöresel restoranlarda sormanızı ve mümkünse tatmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder