27 Temmuz 2012 Cuma

Buğdaylı Yaz Çorbası




Buğdaylı Yaz Çorbası
Buğdaylı Yaz Çorbası

Sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek, midenizi dinlendirecek buğdaylı yaz çorbası tarifi  



Malzemeler:           



1 su bardağı aşurelik buğday

Yarım kilo yoğurt

1 adet yumurta

Yarım demet taze nane

Yarım su bardağı soğuk su



Hazırlanışı:



Tencereye buğdayı alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Buğday yumuşayana kadar yüksek ateşte haşlayın.

Ayrı bir tencerede yoğurt ve yumurtayı pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Haşlanan buğdayı suyuyla birlikte tencereye ilave edip karıştırın.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Taze nane yapraklarını bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzün.

Çorba kaynamaya başladıktan sonra nane yapraklarını ilave edin.

Çorbayı 2 taşım kaynatıp yarım su bardağı soğuk su ekleyip karıştırın.

Tencereyi ocaktan indirip soğuması için bekletin.

Damak tadınıza göre tuz ilave edip servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder