27 Temmuz 2012 Cuma

Bademli Kek Tarifi




Bademli Kek
Bademli Kek

Üzerini kremşantiyi süsleyip servis edebileceğiniz bademli kek tarifi.İsterseniz kalıplarda isterseniz tepside pişirebilirsiniz.    



Malzemeler:           



2 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

2 su bardağı un

Yarım su bardağı soyulmuş badem

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu



Üzeri için:



1 paket toz krem şanti

1 su bardağı soğuk süt



Hazırlanışı:



Derin bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alıp çırpın.

Sıvı yağ, yoğurt, un, kabartma tozu, vanilya ekleyip karıştırın.

Soyulmuş bademleri karışıma ilave edip birkaç kez karıştırın.

Kek kalıplarını yağlayıp kek hamurunu kalıplara pay edin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Pişen kekleri fırından çıkarıp ılınması için bekletin.

Krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın.

Krema sıkma torbasına doldurup keklerin üzerine sıkın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder