28 Temmuz 2012 Cumartesi

Mantarlı Tavuk Dürüm




Mantarlı Tavuk Dürüm
Mantarlı Tavuk Dürüm

Malzemeler:                  



500 gram tavuk göğüs eti

500 gram kültür mantarı

2 adet orta boy kuru soğan

3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik



Servis için:



3 adet domates

5 adet taze soğan

1 kâse haşlanmış mısır

Yarım demet kıvırcık

10 adet kornişon turşu

Yarım demet mor lahana

5 adet lavaş ekmeği



Hazırlanışı:



Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.

Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin.

Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.

Yayvan bir tencereye; sıvı yağ, soğan ve sarımsağı alın.

Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun.

Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin.

Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın.

Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

Servis için gerekli malzemeleri doğrayın.

Lavaş ekmekleri tavada ısıtın.

Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun.

Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin.

Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder