30 Temmuz 2012 Pazartesi

Rize'den sağlık dolu bir lezzet: Pepecura Tatlısı




Pepecura Tatlısı
Pepecura Tatlısı

Her ne kadar Karadeniz yöresinin her bir lezzeti olağanüstü olsa da, biz çok da popüler olmayan bir Karadeniz lezzetinin sayfalarımıza taşımaya karar verdik: Pepecura Tatlısı.



Rize’ye özgü olan, ağustos ve eylül aylarında olgunlaşan kokulu siyah üzümden yapılan Pepecura maalesef yakın dostları mıhlama ya da turşu tava kadar popüler değil.



Belki de bu durum, maalesef yılın sadece belli dönemlerinde elde edilen meyvelerden yapılıyor olmasından kaynaklanıyor.



Kokulu siyah üzüm şırasının mısır unu, bazen de nişasta ile pişirilmesiyle yapılan Pepecura, muhteviyatı nedeniyle beslenme uzmanları tarafından kansızlığa iyi gelen lezzetlerden biri olarak tarif ediliyor.



Ancak bu yöresel lezzet de neredeyse unutulmaya başlandı. Yolunuz bu Ramazan ya da bayramda Rize’ye düşerse muhakkak tatmalısınız!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder