27 Temmuz 2012 Cuma

Rulo Pasta Tarifi




Rulo Pasta
Rulo Pasta

Malzemeler:            



Kek için:



3 adet yumurta

5 yemek kaşığı toz şeker

7 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı limon suyu

Yarım paket kabartma tozu



Kreması için:



3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

5 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı nişasta



Üzeri için:



1 paket toz meyve jölesi

Mevsim meyveleri



Hazırlanışı:



Pasta kremasını hazırlamak için gerekli malzemeleri tencereye alın.

Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Kremayı ocaktan indirip ılınması için bekletin.

Pasta kekini hazırlamak için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.

Un, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip karışmaya devam edin.

Orta boy fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.

Kek hamurunu yağlı kâğıdın üzerine dökün.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.

Pişen keki fırından çıkarıp ılınması için bekletin.

Ilınan kekin üzerini kremayla kaplayıp rulo şeklinde sarın.

Buzdolabında yarım saat bekletin.

Meyve jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.

Pastayı buzdolabından çıkarıp dilimleyin.

Her bir dilim üzerine krema sürüp, meyve koyun ve jöle dökün.

Jöle donana kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder