28 Temmuz 2012 Cumartesi

Taze Fasulye Turşusu




Taze Fasulye Turşusu
Taze Fasulye Turşusu

Malzemeler:                



1 kilo taze fasulye

4 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sirke

2 litrelik kavanoz

Su



Hazırlanışı:



Taze fasulyelerin sap ve kılçıklarını ayıklayıp bol suyla yıkayın.

Büyük boy tencereyi kaynar suyla doldurup fasulyeleri içine ekleyin.

Fasulyeler hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın.

Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu su dolu kabın içine alın.

Soğuduktan sonra fasulyeleri süzün.

Sarımsakların kabuklarını soyun.

Fasulyeleri kavanoza sıkıca bastırarak dizin.

Üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Sarımsak, sirke ve tuzu ekleyin.

Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp karanlık bir yere kaldırın.

10 gün beklettikten sonra turşu servise hazırdır.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder