28 Temmuz 2012 Cumartesi

Portakallı Somon

İçeriğindeki omega-3 yağlarıyla bağışıklık sistemini güçlendiren somonu, portakal sosuyla pişirmeye ne dersiniz? Fransız mutfağından portakallı somon tarifi






Portakallı Somon
Portakallı Somon

Malzemeler:            



3 parça somon fileto

1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 adet portakal kabuğunun rendesi

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Damak tadınıza göre karabiber



Hazırlanışı:



Somon filetoları bol suyla yıkayıp süzdürün.

Derin bir kabın içerisinde somon, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın.

Dinlenmesi için 20 dakika bekletin.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.

Somonları portakal sosundan süzdürerek tavaya alın.

Her iki tarafını kızartın.

Karabiber serperek servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder