28 Temmuz 2012 Cumartesi

Yoğurtlu Kabak Sarması

Ana yemeklerin yanında garnitür olarak ikram edebileceğiniz ya da ev partilerinde aperatif olarak sunabileceğiniz yoğurtlu kabak sarması tarifi 






Yoğurtlu Kabak Sarması
Yoğurtlu Kabak Sarması

Malzemeler:             



3 adet kabak

1 kâse yoğurt

1 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak (rendelenmiş)

1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz



Hazırlanışı:



Kabakların kabuğunu alacalı olarak soyun.

Kalın şeritler halinde dilimleyin.

Tavaya zeytinyağını alıp kızdırın.

Kabakları önlü arkalı kızartın.

Tuzunu ilave edip düz bir tabağa alın.

Yoğurt, mayonez, dereotu ve sarımsak rendesini karıştırın.

Kabak dilimlerine bıçak yardımıyla yoğurtlu harç sürün.

Rulo şeklinde sarıp kürdan takarak sabitleyin.

Tüm kabaklar ve harç bitene kadar işlemi tekrar edin.

Soğuk olarak servis yapın.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder