27 Temmuz 2012 Cuma

Patatesli Mantı Tarifi

Sarımsaklı yoğurt ya da tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ikram edebileceğiniz patatesli mantı tarifi; akşam yemeklerini şölene dönüştürüyor!






Patatesli Mantı
Patatesli Mantı 

Malzemeler:             



Hamuru için:



4 su bardağı un

1 su bardağı su

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz



Harcı için:



4 adet orta boy patates

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber



Sosu için:



3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı kırmızı pul biber



Haşlamak için:



2 litre kaynar su

1 çay kaşığı tuz



Hazırlanışı:



Patatesleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Orta dereceli ateşte, patatesler yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan patatesleri süzüp kabuklarını soyun.

Patatesleri çatalla ezip püre haline getirin ve baharatları ilave edip karıştırın.

Patatesli harcın soğuması için kenarda bekletin.

Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.

Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru 4 bezeye ayırın.

Bezeleri; merdane ya da oklava yardımıyla orta kalınlıkta açın.

Açtığınız hamuru 2x2 cm’lik kare olacak şekilde kesin.

Her bir karenin ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun.

Bohça ya da üçgen şeklinde kapatın.

Mantıları tepsiye dizip 15 dakika bekletin.

Büyük bir tencereye kaynar suyu alıp tuzu ilave edin.

Mantıları kaynar suya koyup yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan mantıları süzüp servis tabağına alın.

Sos tavasında tereyağını eritip kırmız pul biberi ilave edin.

Bir taşım kaynatıp mantının üzerinde gezdirin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder