28 Temmuz 2012 Cumartesi

Havuç Mücveri

Havucun içeriğindeki A vitamini ve betakarotenle hem sağlığınızı koruyun hem de lezzetin tadına varın!






Havuç Mücveri
Havuç Mücveri

Malzemeler:              



3 adet büyük boy havuç

1 adet yumurta

4 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 su bardağı un

2 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı karabiber



Kızartmak için:



1 su bardağı sıvı yağ



Hazırlanışı:



Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.

Derin bir kabın içerisinde; havuç rendesi ve kalan malzemeleri iyice karıştırın.

Tavaya sıvı yağ alıp kızdırın.

Havuçlu karışımdan birer yemek kaşığı alıp tavaya koyun.

Önlü arkalı kızartın.

Fazla yağını alması için kızaran mücverleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.

Sarımsaklı yoğurt ya da mayonezle servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder