28 Temmuz 2012 Cumartesi

Bademli Taze Fasulye

Yaz mevsimin en sevilen sebzelerinden taze fasulyeyi yeni bir tarifle pişirmeye ne dersiniz? Besleyici ve doyurucu bademli taze fasulye tarifi 






Bademli Taze Fasulye
Bademli Taze Fasulye

Malzemeler:             



1 kilo taze fasulye

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı badem

2 yemek kaşığı tereyağı

Damak tadınıza göre tuz



Hazırlanışı:



Taze fasulyelerin sapları ve kılçıklarını temizleyip ikiye bölün.

Derin bir tencereye fasulyeleri ve zeytinyağını alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Fasulyeleri yumuşayana kadar haşladıktan sonra süzüp soğuk sudan geçirin.

Yayvan bir tabağa fasulyeleri alıp tuz ilave edip harmanlayın.

Tavaya tereyağını alıp eritin ve bademleri ekleyip birkaç dakika kavurun.

Kavrulmuş bademi fasulyelerin üzerine yayın.

Sıcak ya da soğuk servis yapın.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder