28 Temmuz 2012 Cumartesi

Patatesli Omlet Tarifi




Omlet
Patatesli Omlet

Malzemeler:                    



3 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı süt

5 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Damak tadınıza göre tuz, karabiber



Hazırlanışı:



Patatesleri bol suyla yıkadıktan sonra kabuklarını soyup orta incelikte dilimleyin.

Tavaya, sıvı yağı alıp kızdırdıktan sonra patatesleri ekleyin.

Tavanın kapağını kapatıp orta dereceli ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Derin bir kâsenin içinde yumurta, süt, un, peynir, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Karışımı; patateslerin olduğu tavaya döküp karıştırın.

Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin.

Omleti ters çevirip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Servis tabağına alıp domates dilimleriyle servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder