28 Temmuz 2012 Cumartesi

Pirinç unu ve bademden enteresan bir helva




İshakiye
İshakiye 

İshakiye de mutfağımızın kaybolmaya yüz tutmuş helvalarından biri. Osmanlı döneminden beri Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmuş helvanın pek çok çeşidi hala mutfaklarımızda var. Ancak İshakiye, unutulmaya yüz tutmuş helva tariflerinden biri.



Yapımı bir evin mutfağı için biraz zahmetli olsa da, un helvası yapmayı bilen hanımların bu tarifi de denemesini tavsiye ederiz.



1 kahve fincanı tereyağını (ev yapımı) erittikten sonra, kısık ateşte 1.5 su bardağı pirinç ununu yavaş yavaş ekleyerek kavurun. Ardından 2 su bardağı şekerli sütü yavaş yavaş bu karışıma yedirin. Unun kokusu tamamen çıktıktan ve helva kıvama geldikten sonra 1 çay bardağı bademi helvanın içine ekleyin.



İster geniş bir kapta, ister küçük küçük kaplarda şekillendirilmiş olarak, helvanızı soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder