27 Temmuz 2012 Cuma

Domates Soslu Pilav

Türk Mutfağının sevilen tatlarından pirinç pilavını domates ve paprika biberle hazırlanan sosla zenginleştirmek, sofranıza yenilik getirmek ister misiniz?








Domates Soslu Pilav
Domates Soslu Pilav

Malzemeler:            



1 su bardağı pirinç

1,5 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz



Sosu için:



2 adet domates

2 adet paprika biber

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber



Hazırlanışı:



Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.

Ilık suyun içinde 15 dakika bekletip süzün.

Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alıp eritin.

Yağ kızdıktan sonra pirinçleri ekleyip orta dereceli ateşte kavurun.

Pirinçlerin rengi saydamlaşmaya başlayınca suyu ilave edin.

Tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.

Pilav suyu kaynamaya başlayınca ateşi kısın.

Pilav suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.

Ocaktan indirip demlenmesi için 10 dakika bekletin.

Sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.

Soğanın kabuklarını soyun.

Soğan ve biberi küp şeklinde doğrayın.

Sos tenceresine sıvı yağı alıp soğanları ekleyin.

Orta dereceli ateşte soğanları rengi hafif değişene kadar kavurun.

Biberleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve domates rendesini ekleyin.

Sosun kıvamı koyulaşana kadar orta dereceli ateşte pişirmeye devam edin.

Pirinç pilavını geniş bir servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder