28 Temmuz 2012 Cumartesi

Fırında Patlıcan Kızartması

Patlıcan kızartmasını çok seviyor ancak bol yağda kızartıldığı için uzak mı duruyorsunuz? Size pratik ve yağı düşük bir önerimiz var: fırında patlıcan kızartması!






Fırında Patlıcan Kızartması
Fırında Patlıcan Kızartması

Malzemeler:       



3 adet bostan patlıcan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz



Üzeri için:



2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

2 diş küp doğranmış sarımsak



Hazırlanışı:



Patlıcanları bol suyla yıkayıp süzdükten sonra halka şeklinde doğrayın.

Patlıcanları derin bir kaba alıp sıvı yağ ve tuzla harmanlayın.

Fırın tepsisine patlıcanları dizip 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Pişen patlıcanları servis tabağına alıp maydanoz ve sarımsak serperek servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder