28 Temmuz 2012 Cumartesi

Enginarlı Makarna

Hem doyurucu hem de besleyici enginarlı makarnayı akşam ve öğle yemekleriniz için hazırlayabilirsiniz.






Enginarlı Makarna
Enginarlı Makarna

Malzemeler:            



3 adet enginar

10 adet karides

1 adet limonun suyu

1 adet tatlı kırmızı biber

1 paket makarna

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 yemek kaşığı sirke

Damak tadınıza göre tuz



Hazırlanışı:



Enginarları orta büyüklükte doğrayıp tencereye alın.

Limon suyu ve enginarların üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Enginarlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Haşlanan enginarları süzün.

Karidesleri ayrı bir tencereye alıp sirke ve üzerini geçecek kadar su ilave edin.

Karidesleri 10 dakika haşlayıp süzün.

Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp süzün.

Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın.

Tavaya sızma zeytin yağını alıp kızdırın.

Üzerine biberleri ekleyip 5 dakika kavurun.

Karides ve enginarları ilave edip kavurmaya devam edin.

Tuzunu ekleyip karıştırın.

Tavayı ocaktan indirin.

Büyük bir tencerede enginar, karides ve biber kavurmasını makarnayla karıştırın.

Bekletmeden servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder