28 Temmuz 2012 Cumartesi

Fırında Patates Musakka

Akşam yemeğiniz için doyurucu ve besleyici fırında patates musakka tarifi ! Yanında yoğurt ya da cacıkla sunabilirsiniz.






Fırında Patates Musakka
Fırında Patates Musakka

Malzemeler:           



Yarım kilo patates

200 gram kıyma

2 yemek kaşığı salça

1 adet soğan

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı sıcak su

Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kekik



Beşamel Sos için:



2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı un



Üzeri için:



1 kâse kaşar peyniri rendesi



Hazırlanışı:



Patates ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Orta boy tencereye sıvıyağ alıp kızdırın.

Soğanları tencereye ilave edip rengi değişene kadar kavurun.

Salça ve kıymayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Doğranmış patatesleri tencereye ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.

1 su bardağı suyu tencereye ekleyip patatesler hafifçe yumuşayana kadar pişirin.

Damak tadınıza kadar tuz, karabiber, kekik ilave edip karıştırın.

Tencereyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.

Beşamel sosunu hazırlamak için küçük bir tencereye gerekli malzemeleri alın.

Kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Patatesi ısıya dayanıklı derin bir tepsiye alın.

Üzerine beşamel sosu dökün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından çıkarıp üzerini kaşar peyniriyle kaplayın.

Tekrar fırına verip 10 dakika pişirin.

Kaşar peynir eridiğinde musakkayı fırından çıkarın.

Dilimleyerek servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder