27 Temmuz 2012 Cuma

Domatesli Makarna Çorbası




Domatesli Makarna Çorbası
Domatesli Makarna Çorbası

Malzemeler:             



8 su bardağı et suyu                      

3 adet orta boy domates

1 yemek kaşığı sıvı yağ

4 yemek kaşığı yüksük makarna

1 yemek kaşığı un

1 adet limonun suyu

Damak tadınıza göre tuz, karabiber



Hazırlanışı:



Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.

Çorba tenceresine sıvı yağ alıp kızdırın.

Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

Azar azar et suyunu tencereye ekleyip hızlıca karıştırın.

Rendelenmiş domatesi ilave edip karıştırmaya devam edin.

Orta dereceli ateşte et suyu kaynayana kadar pişirmeye devam edin.

Et suyu kaynadıktan sonra makarnaları ilave edin.

Ateşin derecesini azaltıp arada bir karıştırarak makarnalar yumuşayana kadar pişirin.

Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın.

Tencereyi ocaktan indirin.

Kâselere bölüp servis yapın.



Afiyet olsun.



Not: Et suyunuz yoksa et suyu tablet kullanabilirsiniz. Bu durumda ekstra tuz eklemenize gerek yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder