28 Temmuz 2012 Cumartesi

Portakal Sulu Kereviz

Mevsimin en sağlıklı ve lezzetli sebzelerinden biri olan kerevizi portakal suyuyla pişirmeyi denemiş miydiniz? Hem sıcak hem soğuk ikram edebileceğiniz kereviz tarifi






Portakal Sulu Kereviz
Portakal Sulu Kereviz

Malzemeler:                



1 kilo kereviz

2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

1 su bardağı su

3 adet havuç

2 adet kesme şeker

1 adet limonun suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

Damak tadınıza göre tuz

1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu



Hazırlanışı:



Kerevizlerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Derin bir kabı suyla doldurup içine limon suyunu ekleyin.

Kerevizleri limonlu suda 15 dakika bekletin.

Havuçların kabuğunu soyup halka şeklinde doğrayın.

Orta boy tencereye zeytin yağını alıp kızdırın.

Üzerine havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.

Kerevizleri ilave edip 5 dakika daha kavurun.

Portakal suyu, su, kesme şeker ve tuzu tencereye ekleyin.

Hafifçe karıştırın.

Orta dereceli ateşte yaklaşık yarım saat pişirin.

Servis yapmadan önce üzerine dereotu serpin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder