27 Temmuz 2012 Cuma

Krem Karamel Tarifi




kremkaramel
Krem Karamel

Hem hafif hem kolay hem çok lezzetli… Bir sütlü tatlıda arayacağınız her özellik, krem karamelde var. Haydi, o zaman önce kremkaramel tarifine bakmaya sonra da mutfağa… 



Malzemeler:        



Muhallebisi için:



1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

1 adet yumurta sarısı



Karameli için:



1 çay bardağı toz şeker



Hazırlanışı:



Muhallebi için verilen malzemeleri tencereye alın.

Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.

Pişen muhallebiyi ocaktan indirip ılınması için bekletin.

Karamelini hazırlamak için 1 çay bardağı toz şekeri tavaya alın.

Kısık ateşte, şeker eriyip köpük köpük olana kadar bekletin.

Tatlı kâselerine birer yemek kaşığı karamel koyun.

Muhallebiyi kâselere pay edip buzdolabında 2 saat bekletin.

Servis tabağına ters çevirerek ikram edin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder