27 Temmuz 2012 Cuma

Erik Reçeli Tarifi




Erik Reçeli
Erik Reçeli

Sonbaharın en güzel meyvelerinden mürdüm eriği ile kışa hazırlık yapmaya ne dersiniz? Kahvaltılarda, muhallebi ve kurabiyelerde tüketebileceğiniz erik reçelinin hazırlanışı çok kolay…   



Malzemeler:              



1 kilo mürdüm eriği

1 kilo toz şeker

Yarım limonun suyu



Hazırlanışı:



Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.

Reçeli pişireceğiniz tencereye; bir kat erik bir kat toz şeker şeklinde koyun.

Erikler suyunu salana kadar yaklaşık 4 saat bekletin.

Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ateşte pişirmeye başlayın.

Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.

Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Reçeli; tencerede soğuttuktan sonra cam kavanozlara boşaltın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder