Erik Reçeli |
Sonbaharın en güzel meyvelerinden mürdüm eriği ile kışa hazırlık yapmaya ne dersiniz? Kahvaltılarda, muhallebi ve kurabiyelerde tüketebileceğiniz erik reçelinin hazırlanışı çok kolay…
Malzemeler:
1 kilo mürdüm eriği
1 kilo toz şeker
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
Reçeli pişireceğiniz tencereye; bir kat erik bir kat toz şeker şeklinde koyun.
Erikler suyunu salana kadar yaklaşık 4 saat bekletin.
Tencereyi ocağın üzerine alıp orta ateşte pişirmeye başlayın.
Şeker tamamen eridikten sonra limon suyunu ekleyip karıştırın.
Kısık ateşte reçel koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Reçeli; tencerede soğuttuktan sonra cam kavanozlara boşaltın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder