27 Temmuz 2012 Cuma

İtalyan Ekmeği

Akdeniz esintisini mutfağınıza getirecek, dışı çıtır içi yumuşacık İtalyan ekmeği tarifi! Geceden hazırlayıp sabah kahvaltısında sıcacık ekmek yemenin keyfini yaşayabilirsiniz.






İtalyan Ekmeği
İtalyan Ekmeği

Malzemeler:           



Hamuru için,



1,5 tatlı kaşığı zeytinyağı

1,5 su bardağı ılık su

1 yemek kaşığı esmer şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

4 su bardağı un

Yarım çay bardağı mısır unu



Üzeri için,



1 adet yumurta

1 yemek kaşığı su



Hazırlanışı:



Yoğurma kabına; zeytinyağı, su, esmer şeker, tuz, maya ve unu alıp karıştırın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurun mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletin.

Sürenin sonunda hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın.

Hamuru iki parçaya ayırın.

Ayırdığınız her parçayı somun ekmek olacak şekilde biçimlendirin.

Fırın tepsisini yağlayıp bir miktar mısır unu serpin.

Hazırladığınız somun ekmekleri aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine nemli bez örtüp 45 dakika bekletin.

Sürenin sonunda bezi kaldırın.

Yumurta ve suyu karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün.

Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.

Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine bez örtün.

Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder